pannon palatinus

Ember,emberiség I.

Az emberiség múltjáról, a jelenéről és a jövőbeni várható helyzetéről hangzottak el előadások az év első felében a „PannonPalatinus” József Nádor Közhasznú Alapítvány szervezésében az Újbudai Kulturális Intézet KULTI Szalonjában.Az előadások tehát rólunk, az emberekről szóltak. A tudományos érvelések elsősorban biológiai létünket elemezték és természettudományi alapokon igyekeztek magyarázatot adni arra: hogyan élhet milliárdnyi ember tökéletes, boldog és egészséges életet.
Fantáziálunk a jövőről, de a mindennapokat nem éljük meg ideális emberi életként. Rendelkezünk olyan kivételes képességekkel, hogy érzékeljük az időt, fel tudjuk eleveníteni azt a múltat, amit eleink éltek. Tudással rendelkezünk, amit át tudunk adni a jövő generációinak.Minden ideális és tökéletes mondhatnánk, de a valóságban minden területen kételyekkel küszködünk. Az előadás és az interaktív beszélgetés alatt ezekre a nagyon egyszerű, vagy inkább végtelenül bonyolult állításokra igyekszünk elfogadható, tényszerű magyarázatot adni. A programot Merza Jenő újságíró vezeti.A gondolatébresztő kérdésekre Dr. Szacsky Mihály igyekszik tényszerű, megfelelő tudományos alapokon nyugvó válaszokat adni. Ezen kívül minden résztvevő kötetlenül bekapcsolódhat az eszmefuttatásokba.

• Az előadás 2014. szeptember 25-én hallható az Újbudai Kulti-Szalon rendezvénysorozatában.

További események:

royale creativity featured works
bullet hover email hover menu arrow